Call us

Is mijn website wel beveiligd?

Is mijn website beveiligd

We leven in een tijdperk waar veel oplichters zijn, zowel online als offline. Wanneer je online naar een website surft moet je niet door een veiligheidscontrole of word je niet gecontroleerd door de politie. Hier moet je zelf te weten komen of de website veilig is of niet, en of je al dan niet jouw gegevens zal achterlaten. Het doel van elke onderneming is dat de surfer op een veilige manier zijn gegevens kan achterlaten en in sommige gevallen, die gegevens kan gebruiken voor marketing of andere doeleinden.


Beveiligde internetbrowser

Beveiligde internetbrowser

mijn website is niet beveiligd
Verschillende internetbrowsers zoals Chrome, Safari, Mozilla of Edge beschikken over een platform waar je nu kan detecteren of de website die je bezoekt veilig is of niet. Wanneer je zo een melding ziet: ‘Je verbinding is niet privé’, word je aangeraden om geen gevoelige informatie zoals creditcards of wachtwoorden in te vullen want ze kunnen onderschept worden door cybercriminelen of hackers.

Slot bij URL

mijn website is beveiligd

Je kan ook op andere manieren te weten komen of jouw website veilig is. Je kan zien of de website gebruikt maakt van HTTP of HTTPS. Als de website gebruikt maakt van een SSL certificaat en dus https:// vooraan heeft staan, zal je zo een slot zien. Bij websites die nog met http:// beginnen, zal je zien dat er een gevaarteken met een ‘niet beveiligd’ label getoond wordt.  Website waarvan de url start met https zijn websites wanneer je informatie verstuurt, versleuteld zijn en dus ook veilig over het net verzonden worden. Bij een http is dat niet het geval.

Wat zijn de gevolgen als je website niet is beveiligd?

Wanneer je website niet beveiligd is, kunnen je gegevens onderschept worden. Als dit gebeurt, kan jij een boete verwachten in je brievenbus. Want als eigenaar van een website moet je er alles aan doen om de gegevens van jouw bezoekers te beschermen.

Je wordt ook afgestraft door Google! Een slecht beveiligde website wordt als minder geschikt gezien voor de bezoeker. Zo wordt de autoriteit van jouw website verlaagd waardoor jouw website een lagere Google ranking krijgt. Hoe langer je wacht hoe lager Google jouw website zal plaatsen bij een zoekresultaat.


Hoe gaan we jouw website beveiligen?

Voor jou zorgen we dat vertrouwelijke informatie versleuteld wordt, zodat die gegevens niet onderschept kunnen worden en hoef je je geen zorgen meer te maken dat jouw website onveilig zou zijn. 

Interessante links

Up to date!

Wenst u op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief.
chat met ons
messenger bericht sturenvoeg ons toe op WhatsAppBel ons opStuur ons snel een emailtje


© 2022 Flexious.  All rights reserved. Privacy - Algemene voorwaarden


edit afsluiten