Call us

Alles wat je moet weten over een concurrentieanalyse

Een concurrentieanalyse maken zorgt ervoor dat je altijd een stap verder zal zijn dan je concurrent. Je krijgt zo meer inzicht over de rol van jouw product of dienst die in de markt zit. Zo weet je hoe je jouw product of service nog kunt verbeteren voor jouw klanten. Zo gaan klanten naar jou overstappen en niet naar de concurrent.Wat is een concurrentieanalyse

Wat is een concurrentieanalyse?

Het woord zegt het zelf 'concurrrentieanalyse'. Je kijkt hoe je concurrent het doet in de markt en vergelijkt het met jouw onderneming. Je zoekt verbanden met elkaar en zo vind je verbeterpunten voor je onderneming. Een concurrentieanalyse is een manier om concurrenten te identificeren en de sterke en zwakke punten van de concurrent ten opzichte van jouw onderneming te begrijpen. Probeer eens in de schoenen te staan van de klant en niet van de onderneming. Kijk hoe jouw concurrent zijn of haar product in de markt brengt. Het loont om een oogje in het zeil te houden op wat je concurrenten doen.


Wanneer maak je een concurrentieanalyse

Het meest aangeraden is wanneer je start als zelfstandige. Je wilt weten in welke markt je terecht komt. Je wilt weten hoe je concurrent het doet en hoe zij hun product of service aan de klanten aanbieden. Het is altijd verstandig om op de hoogte te zijn van wat er gebeurt in de markt. het maakt niet uit of je starter bent of niet. Als ondernemer is het altijd verstandig om regelmatig een concurrentieanalyse te maken.


Hoe helpen we jou verder?

Wanneer we een concurrentieanalyse opstellen voor jou houden we rekening met de volgende zaken:

  • Concurrentiediagram
  • SWOT-analyse
  • Zoekwoorden waar jouw concurrent(en) actief in zijn
  • Informatie over de concurrent(en) verzamelen
  • Directe en indirecte concurrent(en)
  • Doelstellingen van jouw concurrent(en)
  • Assortiment van jouw concurrent(en)
  • Marketingstrategie van jouw concurrent(en)

Jouw analyse zal uit de volgende zaken zijn opgebouwd. Het is van belang dat je weet hoever jouw concurrenten zijn zodat je altijd een stap voor bent.


Interessante links

Up to date!

Wenst u op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief.
chat met ons
messenger bericht sturenvoeg ons toe op WhatsAppBel ons opStuur ons snel een emailtje


© 2022 Flexious.  All rights reserved. Privacy - Algemene voorwaarden


edit afsluiten